Adviseur in het onderhoud van uw Vastgoed
 

Diensten


NeN 2767 Conditiemetingen, Meerjaren Onderhoudsplannen (MJOP's)

Als gebouweigenaar of beheerder is het belangrijk inzicht te hebben in de technische staat van onderhoud van uw vastgoed en de kosten die er mee gemoeid zijn om dit in stand te houden of te upgraden naar het door u gewenste niveau. Een objectieve inspectie en beoordeling van de technische staat verwerkt in een MJOP is een belangrijke tool voor het bepalen van uw exploitatie en onderhoudsbeleid. Hiermee heeft u een overzicht van de direct noodzakelijke en planmatige onderhoudskosten, geheel opgesteld volgens uw wensen en beleidsvisie.

Om de kwaliteit van deze inspecties te waarborgen hanteert DRBO de inspectiemethodiek NEN 2767. Deze Nederlandse kwaliteitsnorm staat garant voor een deskundige en betrouwbare registratie van de conditie van gebouwen. DRBO werkt hiervoor uitsluitend samen met gecertificeerde inspecteurs.

De resultaten van de inspectie worden verwerkt in het door u gewenste softwarepakket, wij hebben ruime ervaring in het werken met onderhoudssoftware van o.a IBIS-main, O-Prognose, Vastware, Planon. Indien u zelf niet beschikt over deze software kan de MJOP worden verwerkt in een voor en door DRBO beschikbaar gesteld format. 

 

Directievoering / Projectbegeleiding onderhoud.

Nu heeft u middels een MJOP een overzicht en kostenraming verkregen van de uit te voeren onderhoudswerkzaamheden hetzij direct of planmatig, de volgende stap is het aanbesteden en uitvoeren van het werk. Ook hiervoor is DRBO de geschikte partij. Wij vertalen de MJOP van een budgettaire planning naar een uitvoeringsplanning. Van het vervaardigen van de bestekken tot het begeleiden en uiteindelijk opleveren van de werkzaamheden inclusief de daarvoor benodigde administratieve afhandelingen.

Met het uit handen geven van deze werkzaamheden bespaart u niet alleen heel veel tijd maar vaak levert het ook nog een aardige kostenbesparing op, wat weer ten goede komt aan het te besteden onderhoudsbudget. Het voordeel dat u heeft als DRBO tevens de MJOP heeft vervaardigd is dat de inspecteur/projectleider reeds bekend is met het gebouw en hierdoor snel en effectief een plan van aanpak kan verzorgen.

Naast het aanbesteden van het onderhoud kunnen wij u tevens van dienst zijn bij verbouwingen en aanpassingen aan de functionele indeling van het gebouw.

Onze diensten zijn ook geschikt voor particuliere opdrachtgevers die een stukje ondersteuning kunnen gebruiken bij verbouwing / aanpassing van de woning.

  

Bouwkundige vooropnames.

Het doel van de bouwkundige vooropname is het vaststellen van de feitelijke technische staat van een object voorafgaand aan de start van bouwwerkzaamheden in de nabije omgeving. Er zijn nogal wat bouwactiviteiten die schaderisico’s voor gebouwen in de directe omgeving met zich meebrengen. Bijvoorbeeld werkzaamheden zoals: heiwerk, het in- en uittrillen van damwandplanken, grondwerk, rioleringsprojecten, grondwatersaneringen, bemaling, dijkverzwaringen, stedelijke uitbreidingsprojecten en bouwverkeer. De aannemer die deze werkzaamheden uitvoert dient voorzorgsmaatregelen te nemen om schade te voorkomen.

Mocht er tijdens de bouwactiviteiten of in de periode erna schade ontstaan aan uw vastgoed heeft u met dit rapport een stukje bewijs in handen waarmee een goede onderbouwing gemaakt kan worden voor een eventuele schadeclaim. Alle gebreken in en aan het object worden fotografisch vastgelegd en gerapporteerd. De rapportage kan vervolgens bij een notaris worden gedeponeerd en voorzien van datum en stempel zodat kan worden aangetoond dat de foto's gemaakt zijn vóór de start van de bouwactiviteiten.

Rapportages kunnen zowel in hardcopy als digitaal worden aangeleverd.

 

Aan en Verkoopkeuringen (NHG)

Voor de aan of verkoop van een woning of bedrijfspand is het belangrijk inzicht te verkrijgen in de staat van onderhoud en eventuele mankementen en tevens een overzicht te krijgen van de onderhoudskosten op korte en lange termijn. Door middel van een visuele inspectie en het registreren van de geconstateerde tekortkomingen krijgt u hiervan een goed beeld. U ontvangt een duidelijke rapportage inclusief foto's van de gerapporteerde gebreken en een hersteladvies met bijbehorende kostenraming. (pluskeuring)

Voor een aan of verkoop keuring kunt u kiezen uit een van onderstaande varianten.

Basiskeuring

 

De Basis keuring is bedoeld om snel inzicht te krijgen in de kwaliteit en staat van onderhoud van het object, een zogenaamde Quick-scan. Hierbij worden alle visueel waarneembare gebreken gerapporteerd en wordt een beoordeling gegeven aan de aanwezige bouw en installatiedelen. In deze rapportage wordt geen hersteladvies en worden geen prijzen en/of kosten voor herstel opgenomen.

Pluskeuring

De Pluskeuring is een uitgebreidere versie van de Basiskeuring en hierbij wordt naast de gebrekenregistratie en beoordeling van gebouw gebonden elementen ook een hersteladvies gegeven en worden de onderhoudskosten berekend. Deze kosten worden berekend op basis van algemeen gangbare aannemers prijzen en kunnen betrekking hebben op:

  • Direct noodzakelijke kosten: kosten van het direct noodzakelijke herstel van gebreken;
  • Kosten op termijn: kosten van toekomstig onderhoud (naar keus binnen 5, 10 of 15 jaar) op basis van een bij het rapport te voegen onderhoudsplan;
  • Kosten voor verbetering: kosten van verbetering op basis van een bij het rapport te voegen verbeterplan dan wel een offerte.

 

 Pluskeuring met NHG

Voor het verkrijgen van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie stelt de hypotheekverstrekker een NHG rapport meestal verplicht. Hiervoor biedt DRBO de Pluskeuring met NHG aan, dit is de meest uitgebreide rapportage en is opgesteld conform het programma van eisen en aanbevelingen van het "Model Bouwkundig Rapport Nationale Hypotheekgarantie"

De beoordeling van de technische staat van de aanwezige bouw en installatiedelen geschiedt ten alle tijde volgens de NeN 2767 Conditiemeting en wordt uitgevoerd door een hiervoor gecertificeerde inspecteur.

 

Technical Due Dilligence (TDD’s)

Naast alle bovenvermelde diensten houdt DRBO zich onder andere bezig met het uitvoeren van Technical Due Dilligence (TDD's) inspecties. Deze inspectie heeft als doel om bij aan of verkoop van vastgoed de mogelijke risico's in kaart te brengen en inzicht te geven in de bouwkundige staat van het vastgoed zowel op korte als lange termijn. Daarnaast geven wij ook inzicht in het voldoen aan de geldende wet en regelgeving.


Energielabel Utiliteitsbouw

Bij verkoop, verhuur en oplevering van een utiliteitsgebouw (kantoorgebouwen, winkels, scholen, ziekenhuizen) bent u verplicht een energielabel te overleggen. En vanaf 1 januari 2023 is ieder kantoor in Nederland groter dan 100m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Een energielabel laat de energieprestatie van het gebouw zien. Ook maakt het energielabel duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. DRBO is gecertificeerd voor het opstellen van energielabels voor  utiliteitsgebouwen en kan u indien gewenst ook voorzien van een maatwerk advies voor uitvoeren van energiebesparende maatregelen.


Overige diensten

Ook bij onderstaande diensten kan DRBO u behulpzaam zijn, hetzij door uitvoering in eigen beheer of in samenwerking met betrouwbare partners. 

-     Uitvoeren dakinspecties en advisering in onderhoud platte daken.

-     Uitvoeren Dak RI&E's

-     Uitvoeren Brandscans.

-     NeN 2580 oppervlaktemetingen.

-     Bouwkundig tekenwerk / vergunningaanvragen.

 

Wenst u nadere informatie over onze diensten of wilt u een offerte aanvragen neem gerust contact met ons op.

 

 

                                                          

Algemene voorwaarden

Op alle opdrachten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Wij hanteren de RVOI 2001, deze is te downloaden via onderstaande link.

RVOI 2001